Skimmer som bedrar..

Det finns grupper i samhället som utger sig för att hjälpa andra grupper i samhället. Det är väl bra? Grupper som finns till enkom för att hjälpa andra grupper borde inte vara styrda av pengar. Den enda roll pengar bör ha i en sådan grupp borde vara att så mycket som möjligt bör samlas ihop för att hjälpa dessa andra grupper.

 

Finns det plats för konkurrens här? Ju fler desto bättre borde det låta när det handlar om hjälporganisationer.. det vore en bra idé men verkligheten är inte alltid så bra som den skulle kunna vara. De där lapparna med figurer på har mer makt över människan än vad medmänskligheten har. Pengar är en uppfinning vi själva har skapat för att vissa ska kunna tillhöra en bättre klass än andra, vissa ska kunna äga mer än andra, vissa ska ha mer makt över andra som har det sämre ställt. Pengar är inte ett naturligt fenomen. Pengar behövs inte för att ett samhälle ska kunna utvecklas och överleva.

 

Innan pengarna hade vi byteshandel. Herr A hade något som han hade för mycket av emedan Herr B hade något Herr A behövde men inte kunde eller ville skaffa själv. Om Herr A och Herr B ansåg att de kunde byta med varandra och på så sätt dela med sig av sitt överflöd för att kunna få det där man ville ha så uppstod byteshandel. Det är naturligt. Det behövs för att samhället ska utvecklas. Sen kom Herr C in i bilden och uppfattade principen bakom byteshandeln och såg att här kan jag göra affärer. Sålunda uppfanns girigheten. Herr A och Herr B hade tillgångar som de gärna delade med sig av sålänge de fick något de behövde i utbyte. Quid pro quo. Herr C var dock en finurlig jävel som tänkte att man kunde starta massproduktion av någon vara så ville alla ha den varan av honom och det enda han behövde göra var att fortsätta massproducera sin enda vara. Allt annat han behövde fick han ju i utbyte.

 

Herr A och Herr B blev snart satta i den första konkursen. Herr C bytte sina varor mot enkla alldagliga ting som alla hade och kunde byta med så varför skulle man byta med de båda andra herrarna som bara ville ha specifika varor i utbyte? Herr C hade med sin girighet skapat marknaden.

 

Denna marknad överlevde både Herr A, B och C och är nu det enda gångbara. Allt styrs av pengar. Det sista Herr C gjorde var nämligen att hitta på små papperslappar med olika figurer på som kunde ersätta vissa varor och detta är världshistoriens mest lukrativa affärsidé.

 

De här grupperna jag inledde mitt svammel med då.. Jo, de sysslar med medmänsklighet, åtminstone officiellt. Det ser bra ut och det ser väldigt bra ut när man hjälper särskilt utsatta grupper i samhället. Men Herr C's lappar finns där i bakgrunden ändå och styr och förvränger verkligheten för dessa hjälpsamma grupper.

 

En hjälpande grupp som går ut med budskapet att deras enda syfte är att hjälpa utsatta av en specifik art borde uppskatta att fler grupper gör detsamma. Det innebär ju i realiteten att de når sitt mål fortare. Så är dock inte fallet i verkligheten för om någon annan aktör kommer in och hjälper samma grupp så minskar ju mängden värdepapper för den första gruppen. Girigheten i Herr C's lappar lever och frodas. Den första gruppen gör plötsligt allt den kan för att tränga ut den andra gruppen med samma mål och syfte. Den hotar till och med med åtal och stämningar och skickar Herr advokat på den andra gruppen om den inte slutar upp med sitt infernaliska hjälpande.

 

Det här kunde vara vilken grupp som helst och det händer varje dag i vårt avlånga lilla land. Vad är min poäng, undrar den vetgirige.. Jo, det patetiska inslaget i denna lilla essä är att de båda grupperna ägnar sig åt att hjälpa de medellösa i samhället, evighetsgäldenärerna som inte kan hantera sina skulder, de som inte har några medel, de som fallit offer för de där jävla lapparna.

 

Den ena gruppen heter insolvens.se
Den andra gruppen heter insolvensstockholm.se
Båda arbetar i samma syfte, att hjälpa och stötta evighetsgäldenären.
Den första gruppen vill inte ha någon hjälp. Den vill ha alla lapparna själv.

 

DET, mina vänner, är patetiskt!
Jag kommer utan tvekan att få skit för det här inlägget men det bryr jag mig inte om. Stödgrupper som försöker manipulera ut andra stödgrupper med samma målgrupp.. jag finner inga ord för det. Jo några.. Löjligt, patetiskt, barnsligt, infantilt, löjeväckande, tragiskt, sorgligt, upprörande, vedervärdigt osv..

 

Vad är det då som har upprört den första gruppen som infernaliskt att den går så långt som att hota med rättsprocess? Jo, namnen på grupperna låter för lika. That's it. Det är vad det handlar om. Två grupper som jobbar mot insolvens har liknande namn, är det jättekonstigt? Jag tycker inte det. Skulle läkemedlet Nipaxon försöka utmanövrera konkurrenten Noskapin bara för att namnen är samma fast baklänges? Nej, det händer inte. Varför? Jo, båda tjänar lika mycket på sina produkter och det finns marknad för alla. Vi har dessutom en konkurrenslag i Sverige som säger att konkurrens bör finnas för att gynna tillväxten. Monopol är näst intill förbjudet i gamla Svedala idag och det är bra. Vad spelar det för roll om namnen innehåller samma ord när de jobbar med samma fråga? Jo, den ena har varumärkesskyddat sitt namn, ett ord som finns i vilken ordlista som helst, och det har inte den andra. Tänk på det nästa gång du använder ordet insolvens. Jag undrar hur mycket jag måste betala för att få använda ordet i min blogg? Jag har inte sökt tillstånd.. Jag kan inte låta bli att undra om det finns fler ord i mitt fäderneslands vokabulär som jag inte får använda..

 

Slutsatsen då, vilken är den?
Jo, marknaden styr även bristen på marknad och pengarna styr allt, även bristen på pengar. Och över alltihop sitter girigheten och skrattar gott med sin feta isterbuk och matar Herr C med lappar från helvetet. Utan girigheten hade de insolventa inte varit insolventa och ordet hade kunnat vara fritt för alla och envar att använda.

 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det sista hopp jag har blir det sista hopp jag tar..

Insolvens Stockholm

Jag kanske inte har gjort det tydligt även om det finns antydningar i länksektionen.. men den här bloggen ingår i en grupp bloggare som samarbetar med Insolvens Stockholm som också har en egen blogg som heter Insolvens Sthlm Bloggspot. Nu kan det inte bli tydligare ;)

Varför reklam?

Fick reklam i brevlådan idag. Det var ett företag som erbjuder mig ett 'förmånligt' lån. Vad är ett förmånligt lån? Det vara bara ca 3% ränta och det kan ju vara bra men i det finstilta står också att om jag inte betalar tillbaka inom en vecka så höjs räntan med X-antal procent osv.  Låt mig säga så här: Om jag vill ta ett lån så tar jag kontakt med en bank. Jag vill inte ha reklam om lån. Att skicka ut erbjudanden om 'förmånliga' lån är att lura folk in i skuldfällan och det borde vara olagligt. Precis som läkemedelsreklam inte får vara rolig så borde man inte få skicka ut reklamerbjudanden om lån. Den som behöver och känner att man kan klara av ett finansiellt lån ordnar det på det rätta sättet med noga överväganden via en professionell bank som väger för och emot och kan hjälpa dig på ett bra sätt. Den som tvekar och inte tar sig till banken kan med lätthet gå på bluffen med sms-lån eller andra lånehajar som skickar ut reklam om lån med låga räntor. Den som tvekat får skiten upptryckt i ansiktet och det kan vara avgörande. Det här gör mig förbannad och illa till mods. Man får inte skicka adresserad reklam till barn men man får skicka reklam om lån till ekonomiskt utblottade utan urskiljning? Det är vidrigt och borde förbjudas. Det är ärekränkning för oavsett man är vuxen och anses vara juridiskt ansvarig för sina handlingar så är det här lurendrejeri och bluff, bedrägeri och utnyttjande av medellösa. 'Vi ställer inga krav, låna hur mycket du vill och betala av när du kan (men gör du det inte enligt det knappt läsbart finstilta så får du betala av enorma summor resten av ditt liv). Här finns inga överväganden om vad som är rimligt, det finns ingen att prata med. Det finns bara krav, orimliga villkor och ett liv med kronofogden i hasorna som väntar. Den som har råd att betala av ett lån på 300.000 inom en vecka kanske kan vänta en vecka med att betala över huvud taget? Skit är vad det är, ren och förbannad skit och det gör mig förbannad..

Angående arbetslöshet och annat nonsens..

Som de flesta av alla er därute vet så är arbetslösheten i Sverige en bluff. Det existerar ingen arbetslöshet. Arbete finns åt alla men problemet ligger i att ingen vill betala för arbetskraften. Ingen vill heller jobba för en allt för liten slant så då kallas det arbetslöshet.

 

Ta vilket företag som helst med en personalstyrka på 50+ personer så är det ett vinstdrivande företag. Ta vilket större bolag som helst och titta på årsvinsten jämfört med hur många anställda de har och hur många de gjort sig av md så ser du en miljardvinst i bakgrunden. Ändå har de inga pengar och inte råd att anställa. Min bror jobbade på ett av Sveriges största bolag tills den dag hans avdelning skulle lägga ned och han tillsammans med ett tiotal andra fick sparken. Anledningen var att den avdelningen inte drog in tillräckligt mycket pengar. De hade bara gått med 4 miljarder i vinst så nu var de tvungna att lägga ner den olönsamma avdelningen. Jag själv jobbade åt ett av Sveriges största bolag som dessutom är statligt ägt. De var tvungna att avskeda 70 personer bara i den här regionen på grund av för dåliga vinstmarginaler, de hade bara gått med 5 miljarder i vinst och det går ju inte.. det fattar ju vem som helst.

 

 

Det företag jag jobbar åt nu är värderat till ca 30 miljoner sek och går med en stadig vinstökning med ca 2 miljoner varje år. Ändå har de inte råd att ha fastanställda utan bedriver sin verksamhet med praktikanter och konstiga timtidsavtal. Det måste vara illa ställt om man bara drar in 2 miljoner delat på två ägare..

 

Var är arbetslösheten? Det finns jobb till alla men hellre än att anställa och hålla sig till en jämn produktion över året så anlitar man bemanningsföretag som kan "hjälpa till vid topparna" som det heter. Man kan då anpassa verksamheten efter personaltillgång och vice versa. Företaget tjänar miljarder och de som jobbar går för minilön. Får man ett sådant jobb ska man vara produktiv för två och jobba så mycket övertid man bara orkar eller helst mer. Bemanningsföretaget bemannar företaget år efter år med ett 50-tal personer men företaget har inte råd att anställa. Jobben finns och personalen finns liksom pengarna men man vill inte gärna sätta ihop de här sakerna för då kanske företagets vinst sjunker..

 

Arbetsförmedlingen borde byta namn till bemanningsförmedlingen för de driver en bemanningsverksamhet som vilket annat bemanningsföretag som helst med en väsentlig skillnad: De betalar företaget för att få ha sin personal där. De som jobbar får motsvarande a-kassa eller mindre och företaget får det dubbla. Sen visar AF upp sin statistik och säger frågande: "vilken arbetslöshet?" Alla deras personal är nämligen sysselsatta i 'projekt' eller 'arbetsmarknadspolitiska åtgärder'. Kalla det vad ni vill, det är slavhandel! Var kommer de här pengarna ifrån som AF betalar företagen med? Skulle inte de kunna användas till något nyttigare som utbildningar och liknande? Nej, man väljer att hellre 'satsa' på att en person kommer ut i arbetslivet i 6 månader för att sedan slussas vidare till nästa 'projekt' utan den minsta tillstymmelse till utsikt att få anställning.

 

Bemanningsföretagen då, de kan göra vad som helst med sina anställda. Ingen bryr sig och ingen vet vilka regler som gäller. Inte ens facket vet. Bemanningsföretaget kan driva en person i konkurs utan att bli straffade för det. De kan säga att 'tyvärr har vi inget jobb åt dig just nu men vi hör av oss'. Den anställde har alltså inget jobb och ingen inkomst men får inte stämpla eller anmäla sig som arbetssökande på AF eftersom man är anställd av bemanningsföretaget. Som anställd står du till arbetsgivarens förfogande, inte till arbetsmarknadens och då får du heller inga pengar.

 

Det här handlar om en skrämmande stor del av landets befolkning, till största delen unga. Dessa unga vet inget om lagar och arbetsrätt. De är nyutflugna från skolvärlden och har inga alternativ. Hur lätt är det inte för en 18-20åring att när räkningarna kommer och man inte har fått mer än några tusenlappar i lön för några dagars arbete, plocka fram mobiltelefonen och ta ett sms-lån? Det går fort och ingen ställer några frågor. Man kanske inte vill be föräldrarna en gång till om pengar till mat och hyra, även en ungdom har sin stolthet.

 

Vem bryr sig om de här människorna? Visste du ens att de fanns? De utgör ca 30-40% av dagens arbetsföra befolkning men de syns inte och du läser aldrig om dem i tidningen. Sen när de inte kan betala sina lån så målas de upp som slösaktiga snorungar i media - den lata sms-generationen osv. Ingen ifrågasätter hur det har gått till med en blinkning för det vet ju alla att 'dagens ungdom' är slösaktig och har en nonchalant inställning till arbete.

 

Tyvärr finns det nästan bara bemanningsjobb att få idag. Jag tittar ofta på olika jobsökarsajter eftersom jag inte vill jobba på bemanningsföretag längre, det har jag aldrig velat men efter 9 år som arbetslös samhällsbelastande snorunge så tog jag första bästa kneg som råkade vara bemanning. Nu kommer jag inte ur skiten. På jobbsökarsajterna hittar man hur mycket bemanningsjobb som helst, oftast vill de ha studenter som kan jobba helger och kvällar, vanligt folk är inte intressant. De andra jobben som finns kräver vissa höga utbildningar eller lång erfarenhet i yrket. Jag kan varken skaffa utbildning eller erfarenhet och jag är för gammal för att någon ska vilja anställa mig. Jag får motvilligt gå till mitt bemanningsjobb varje dag och vantrivs skiten ur mig på grund av hur man behandlas som inhyrd. Ingen är intresserad av mina utbildningar eller erfarenheter och ingen vill anställa någon som jobbat som inhyrd. Det vet ju alla att "inhyrda är ju bara lata idioter som inte kan få andra jobb" eller hur?

 

Mitt öde är utstakat och jag kan inte påverka det. Jag får hittills en lön som betalar räkningarna men snart ska jag väl jag också sållas bort på grund av att jag inte är attraktiv längre eftersom jag är för gammal. Man vill ha ung arbetskraft, inte medelålders. Varför? Jo medelålders människor vet och kan saker. Vi vet vilka regler och lagar som gäller och v kräver vår rätt. Vi är anslutna till fackförbund och vet hur man använder medlemskapet. Unga människor har ingen aning om sånt, dem vill vi ha!

 

Jobben finns. Personalen finns och pengarna finns men så länge giriga företagare tillåts leka med människors liv för att tjäna några miljoner till så kommer dessa tre aldrig att förenas. När dessutom AF själva ger sig in i leken med våra liv och vår ekonomi, då finns det inget hopp kvar. Sjukskriva sig kan man glömma, nu ska cancerpatienterna ut i arbetslivet som hjälp till självhjälp. Det har försäkringskassan bestämt. Någon pension kan man inte se fram emot eftersom man alltid får minilön och knappt det. Pensionärer ska väl också jobba om de ska ha några pengar eller?

 

Företagen blir rikare och folket blir fattigare, sen förmanar oss riksdagen att vi ska köpa oss ur krisen (som för övrigt är över sedan något år tillbaka men det kom aldrig så långt som till nyheterna av någon anledning). Med vilka pengar då? Ska vi låna mer pengar för att konsumera det vi står och tillverkar hela dagarna och knappt får betalt för? Jag skulle gladeligen handla för tusentals kronor varje dag men jag har inte råd. Jag vill ha ett nytt jobb men jag får inget och att byta till ett annat bemanningsföretag känns inte aktuellt. Det vore bara att gå ur askan i elden.

 

Det parti som vill vinna årets charader och lustspel för gallerierna borde avskaffa AF, byta personal på FK och avskaffa bemanningsföretagen samt tvinga företagen att anställa de man har hyrt in i mer än ett halvår. Arbetslösheten försvinner med minst 80%, folket får mer pengar och alla är nöjda förutom företagarna men de kanske kan nöja sig med en årsvinst på 4 miljarder istället för 7? Jag vet inte men jag tror att man klarar sig som företag med 4 miljarder. Gör man det inte så bör man nog se över sin verksamhet.

 

Jag ogillar att citera samhällsfiender men ett gammalt slagord som funkar i det här fallet är Vakna Sverige! Öppna ögonen och ställ krav på din regering! Tvinga din regering att vakna genom att skriva brev till partierna om vilka problem du vill ha lösta. Problem som skulder och arbetslöshet samt utnyttjandet av människor i underläge syns inte ända upp i Rosenbad, vi - folket - måste tala om hur det ser ut och det bästa tillfället att visa dem är i valtider! Vår bästa tid är NU!


RSS 2.0